Prognoza hidrologică pentru râuri în intervalul 10.04.2023 ora 07.00 –11.04.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Siret, bazinul superior al Prutului, pe cursul superior al Mureşului şi pe râurile din Dobrogea.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomița şi pe cursul mijlociu şi inferior al Prutului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din bazinul superior al Prutului şi pe râurile din Dobrogea, ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Ca urmare a propagării viiturii formate anterior, se va menține peste COTA DE ATENȚIE râul Miletin la stația hidrometrică Şipote (150+75)-jud. IS.
Intră în vigoare Atenționarea Hidrologică Nr. 35 din 10.04.2023, începând cu ora 18:00.

Legenda: H = nivel, Q = debit, +ΔH = cu cât este depăşită faza I, a II-a sau a III-a de apărare,
G = gheaţă la maluri, P = pod de gheaţă, S = sloiuri, N = năboi, B = blocaj de gheţuri.