Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Jiului și Oltului unde vor fi în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someș (exceptând Someșul Mic), Mureș, Bistrița (afluent al Siretului), bazinele superioare și mijlocii ale Moldovei și Sucevei și cursul superior al Prutului, debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Sunt posibile ușoare creșteri de niveluri și debite și pe unele râuri mici din zonele și muntane din vestul, sud – vestul și sudul țării, datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor lichide, slab cantitativ, prognozate.
Sunt posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri din zonele montane din nordul țării, datorită precipitațiilor lichide, mai însemnate cantitativ, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 14 din 10.02.2024 începând cu ora 12:00.
Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri