Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Someșului Mic, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor și Arieșului unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Siret, Prut, cele din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței și bazinul inferior al Oltului, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din vestul, nordul și centrul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate și cedӑrii apei din stratul de zӑpadӑ, cu probabilitate mai mare, în a doua parte a intervalului, pe unele râuri din bazinele hidrografice ale râurilor Crișul Alb și Bega.
Se vor mai situa peste COTELE DE ATENȚIE, în scădere, râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Domănești (400+70)-jud.SM, Crasna – Berveni (490+40)-jud.SM (sectoare îndiguite).
Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri