Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, unde vor fi în ușoară creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, pe afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare.
Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul și centrul țării, cu posibilitatea situării nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE.
Se vor situa peste:
–COTELE DE INUNDAȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Domănești (500+25)-jud. SM, Crasna – Berveni (590+10)-jud. SM (sector îndiguit),
–COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crișul Alb – Vața de Jos (350+45)-jud. HD, Crișul Alb – Chișineu Criș (600+130)-jud. AR, Timiș – Graniceri (600+80)-jud. TM, Moravița – Moravița (250+15)-jud.TM și Bârzava – Partoș (50+75)-jud.TM.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 22 din 02.03.2023, începând cu ora 10:00.
Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri