Caracterizarea stării râurilor în intervalul 29.12.2024 ora 07.00 – 30.12.2024 ora 07.00

Debitele au fost, în general, staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Buzău, Putna, Rm. Sărat, cursurile inferioare ale Someșului, Mureșului și Timișului și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui, cursurile superioare ale Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Moldovei și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bârlad, unii afluenți din bazinul inferior al Jiului și din bazinul superior al Oltului și Argeșului.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață), existente pe râurile din bazinele hidrografice Iza, Someș, bazinele superioare ale Crișului Repede, Moldovei și Bistriței, s-au menținut fără modificări importante.
Curge năboi pe Bistrița la stațiile hidrometrice Dorna Giumalău şi Dorna Arini.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Urlui la stația hidrometrică Furculeşti (150+4)-jud. TR.