Caracterizarea stării râurilor în intervalul 26.04.2023 ora 07.00 – 27.04.2023 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane și propagării, exceptând râurile din bazinele:Crişul Repede,Arieș, Cerna, bazinele superioare ale Barcăului, Crişului Alb, Crișului Negru, Argeșului, Ialomiței, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului și Jiului, unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, Putna, Rm. Sărat, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, pe afluenții Prutului, pe cursul mijlociu și inferior al Buzăului și pe cele din Dobrogea, debitele au fost în general staționare.
Se situează peste:
COTELE DE INUNDAȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Bârzava – Gătaia (375+10)-jud.TM (sector de râu îndiguit), Partoș (200+111)-jud.TM, Moravița – Moravița (350+18)-jud.TM.

-COTA DE ATENȚIE râul Crasna la stația hidrometrică Domănești (400+1)-jud.SM (sector de râu îndiguit).
În interval s-a situat peste COTA DE PERICOL râul Bârzava la stația hidrometrică Gătaia (450+25) – sector de râu îndiguit, jud.TM și peste COTA DE ATENȚIE râul Târnava Mică la stația hidrometrică Bălăușeri (180+10)-jud.MS.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90%, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș (exceptând Arieșul), Bârzava, Caraș, Nera, Suceava, Moldova, Bistrița, Sitna, cursurile superioare și mijlocii Siretului și Bahluiului și cursul inferior al Timișului.
Este in vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICă nr. 44 din 26.04.2023.