Caracterizarea stării râurilor în intervalul 23.07.2023 ora 07.00 – 24.07.2023 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotuşului, unele râuri mici din bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței și din bazinul superior și mijlociu al Oltului unde au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării și cursul mijlociu și inferior al Târnavei Mici, cursurile inferioare ale Crișului Negru și Timișului unde au fost în creştere prin propagare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Suceava, Moldova, Bistrița, Bârlad, Prut, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, bazinul inferior al Oltului, pe cursul Siretului, cursul inferior al Barcăului și pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90 %, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râul Bârzava și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Crasna, Barcău, Vedea, Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia, pe unii afluenţi ai Sucevei, Moldovei, Bistriței și pe râurile din Dobrogea.
În interval au fost emise șase ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 96 din 22.07.2023 până în data de 23.07.2023 la ora 12:00.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.