Caracterizarea stării râurilor în intervalul 22.05.2023 ora 07.00 – 23.05.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, cursul inferior al Someșului și cursul mijlociu al Timișului unde au fost în creştere, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Crișul Repede, Crișul Negru, Mureș, Bega, Cerna, Bistrița, Suceava, bazinul superior și mijlociu al Someșului, bazinul superior și inferior al Timișului și cursul inferior al Trotușului, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice ale Bârzavei, Moraviței, Nera, bazinele mijlocii ale Begăi şi Timişului, pe cursurile superioare ale Vișeului, Bistriței și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Bârlad, Jijia, bazinul superior al râului Vedea, cursurile Putnei, Rm. Sărat și pe unii afluenți ai Jiului, Oltului și Trotușului.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDORLOGICĂ şi şase ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
În interval a fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.47 din 22.05.2023.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.