Caracterizarea stării râurilor în intervalul 17.09.2024 ora 07.00 – 18.09.2024 ora 07.00

Debitele au fost, în general, în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș și pe râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
S-au înregistrat creșteri, ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării pe unele râuri mici din bazinele inferioare ale Siretului, Bârladului şi Prutului şi doar prin propagare pe cursurile Siretului şi Prutului.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90%, mai mari pe râurile din bazinul inferior al Crasnei, bazinul superior al Mureșului, cursul Bârladului, cursul mijlociu și inferior al Sucevei, afluenții din bazinele inferioare ale Siretului, Prutului și mai mici pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Timiș, Moravița, Caraș, pe unii afluenți din bazinul mijlociu al Jiului, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, pe unii afluenți din bazinul Argeșului.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Chineja – Fârțănești (230+4)-jud. GL și Crasna – Vinețești (340+12)-jud. VS.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 92 din 17.09.2024.

 

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri