Caracterizarea stării râurilor în intervalul 16.01.2023 ora 07.00 – 17.01.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Argeș, Vedea, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Arieșului și cursurile inferioare ale Crișului Negru și Târnavelor unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Lăpuș, Nera, Cerna, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Negru și Timișului, debitele au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiş, Bârzava, Vedea, bazinul inferior al Argeșului, cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei, Moldovei, cursurile inferioare ale Bistriței și Trotușului și cele din Dobrogea unde se situează între 30-80% din normalele lunare şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad și Jijia.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.