Caracterizarea stării râurilor în intervalul 08.04.2023 ora 07.00 – 09.04.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, cu excepția râurilor din bazinele hidrografice ale Sucevei, Bașeului, Jijiei, cursurile superioare ale Siretului, Prutului și cursul inferior al Trotușului, unde au fost în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuș, Moldova, Bârlad, bazinul superior al Oltului, cursul inferior al Jiului, cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului, Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-100%, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Târnave, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Vedea, bazinul mijlociu și inferior al Someșului, bazinul mijlociu al Oltului, cursurile Mureșului, Jiului, cursul superior al Buzăului, cursul superior și mijlociu al Bistriței și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău și Bârlad.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Domăneşti (400+60)- jud.SM, Timiș– Grăniceri (600+28)-jud. TM și Bârzava – Partoş (50+68)-jud.TM.