Caracterizarea stării râurilor în intervalul 07.03.2023 ora 07.00 – 08.03.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Olt, Vedea, Siret, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și cele din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Pe râurile din bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Negru și Crișului Alb, debitele au fost în creștere, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor căzute în interval, propagării și cedării apei din stratul de zăpadă.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Buzău, Rm. Sărat, Putna, Prut, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Trotușului, Moldovei, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Bistriței, cursurile Ialomiței, Siretului și râurile din Dobrogea, unde se situează între 30-80% din normalele lunare şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Tazlău, Bârlad și Jijia.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Domănești (400+82)-jud.SM, Crasna – Berveni (490+39)-jud.SM (sector îndiguite), Cigher – Chier (300+11)-jud.AR.