Caracterizarea stării râurilor în intervalul 06.04.2023 ora 07.00 – 07.04.2023 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Barcău, Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului, Trotușului, bazinul superior și mijlociu al Prutului și numai prin propagare pe cursul mijlociu și inferior al Mureșului și pe cursurile inferioare ale Crișului Repede, Crișului Alb, Vedei și Ialomiței.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Suceava, Moldova, Putna, Rm. Sărat, bazinele superioare ale Oltului și Trotușului, bazinele inferioare ale Bistriței, Argeșului și pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staționare, iar pe celelalte râuri, în scădere.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-100%, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Vedea, Olteț, bazinul mijlociu al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Someșului, râul Jiu și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad și pe unii afluenți ai Bistriței și Prutului.
Se situează peste:
COTA DE INUNDAȚIE râul Bârzava la stația hidrometrică Partoș (200+6)-jud. TM;
COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Timiș-Grăniceri (600+86)- jud. TM și Moravița-Moravița (250+32)- jud. TM.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 34 din 06.04.2023.