Caracterizarea starii raurilor în intervalul 21.05.2021 ora 07.00 – 22.05.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Bega Veche și Olteț,  bazinul superior al Oltului, cursurile mijlocii și inferioare ale Jiului și Ialomiței, cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Alb, Mureșului (sector Săvârșin – Nădlac), Târnavelor, Timișului, Bârzavei, Moraviței și Vedei, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Rm. Sărat, Buzău, cele din Dobrogea, bazinul inferior al Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții acestuia, unde au fost relativ staționare.
Creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă s-au mai înregistrat în bazinul hidrografic Arieș.
Se situează peste:
COTELE DE INUNDAȚIE râurile la stațiile hidrometrice Tur – Micula (310+35)-jud.SM și Crasna – Domănești (500+23)-jud.SM (sectoare îndiguite);
COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Berveni (490+57)-jud.SM (sector îndiguit), Crișul Negru – Zerind (600+152)-jud.AR, Crişul Alb – Ineu (500+39)-jud.AR și Crișul Alb – Chișineu Criș (600+78)-jud. AR.
 Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Moravița, Caraș, Gilort, Prahova, bazinele superioare ale Jiului, Ialomiței, bazinele mijlocii și inferioare ale Timișului și Oltului, cursul superior al Bistriței, pe unii afluenți ai Argeșului și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Rm. Sărat, Bârlad, Tazlău, Putna și pe afluenții Prutului.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 40 din 21.05.2021.