Prognoza medie durata rauri în intervalul 18.02.2023 ora 07.00 – 24.02.2023 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și evolutiei formațiunilor de gheață.
În primele două zile ale intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți şi pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici, cu posibile efecte de inundații locale, creşteri de debite şi niveluri, cu depăşirea COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din nord-vestul, vestul şi centrul țării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și evolutiei formațiunilor de gheață.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în uşoară scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe majoritatea râurilor, exceptând cele din zonele de câmpie din vestul şi sudul țării, vor fi în diminuare și restrângere.
Se menţine în vigoare Avertizarea Hidrologică nr.13 până în data de 20.02.2023, ora 24:00.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri