Caracterizarea stării râurilor în intervalul 28.11.2023 ora 07.00 – 29.11.2023 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Buzău, în bazinele superioare și mijlocii ale Jiului, Argeșului și Ialomiței și pe cursurile superioare ale Moldovei, Bistriței și Trotușului, iar pe celelalte râuri au fost, în general, staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90%, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, pe cursurile superioare ale Bistriței și Trotușului și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenți din bazinele inferioare ale Jiului şi Oltului.
Formațiunile de gheață (ace de gheață, gheață la maluri) au fost în diminuare și restrângere, fiind prezente în bazinele superioare ale râurilor Ialomița, Bistrița și Moldova.
Datorită deversărilor controlate din acumularea Călinești Oaș, se situează peste COTA DE ATENȚIE, râul Tur la stația hidrometrică Călinești Oaș (350+34) – jud. SM.