Caracterizarea stării râurilor în intervalul 16.03.2025 ora 07.00 – 17.03.2025 ora 07.00

Debitele au fost, în general, în creștere, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Vedea, Bârlad, bazinele inferioare ale Argeșului, Ialomiței, bazinul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, bazinul superior și mijlociu al Turului și bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei, debitele au fost în scădere.
Creșteri izolate de niveluri și debite, datorită precipitațiilor căzute în interval, s-au înregistrat și pe unii afluenți ai Bârladului și Prutului.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-70%, mai mari (în jurul şi peste mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Crișul Repede, Arieș, bazinele superioare ale Mureşului, Jiului, Argeșului, Bistriței, Moldovei, bazinele superioare și mijlocii ale Oltului, Buzăului, Trotușului, cursul superior al Prutului şi mai mici (sub 30% din mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Bârzava, Moravița, Caraș, Vedea, Rm. Sărat, Bârlad, afluenții Prutului și unii afluenți din bazinele inferioare ale Jiului, Oltului și Argeșului.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ Nr. 6 din 16.03.2025.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.