Prognoza hidrologică pentru râuri în intervalul 27.05.2023 ora 07.00 – 28.05.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, pe râurile din bazinele hidrografice ale Arieșului, Târnavelor, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei, Jiului, bazinele superioare ale Someșului, Crișurilor, Mureșului, Begăi, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, bazinele superioare și mijlocii ale Timișului, Oltului și pe râurile din Dobrogea.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Vedea, bazinul inferior al Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței, afluenților de dreapta ai Siretului, Prutului și pe cursul Siretului, debitele vor fi relativ staționare și în scădere pe celelalte râuri din țară.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri mai însemnate de niveluri și debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din jumătatea de sud a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 26.05.2023, începând cu ora 13:00.

 Legenda: H = nivel, Q = debit, +∆H = cu cât este depăşită faza I, a II-a sau a III-a de apărare,
G = gheaţă la maluri, P = pod de gheaţă, S = sloiuri, N = năboi, B = blocaj de gheţuri.