AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 09.07.2023

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 1 DIN 09.07.2023

Sursa: INSTITUTUL NAȚIONAL DE HIDROLOGIE ȘI GOSPODĂRIRE A APELOR, BUCUREȘTI
Ziua/luna/anul: 09.07.2023 Ora: 00:30 Numărul mesajului: 1
Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut – Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Botoșani.

FENOMENELE VIZATE:

Creșteri de debite și niveluri ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Râul Prut – pe sectorul aferent S.H. Oroftiana

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 09.07.2023 ora 02:00 – 09.07.2023 ora 10:00

COD PORTOCALIU

Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte se vor produce creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râul Prut – pe sectorul aferent S.H. Oroftiana, județul Botoșani.

 

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Andreea CUTEANU

Director C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă