Debitele medii zilnice vor fi în prima parte a intervalului de prognoză în general în creștere ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din vestul, nordul, centrul țării și zonele de munte din sudul țării și relativ staționare pe celelalte râuri.
Pe fondul unor niveluri și debite ridicate și ca urmare a precipitațiilor lichide mai însemnate cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra creșteri mai importante de niveluri și debite, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din Banat, Crișana și Maramureș.
În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele vor fi în scădere în bazinele superioare ale râurilor din vestul și nordul țării, relativ staționare pe cele din sudul și estul țării și în creștere pe celelalte râuri, ca urmare a precipitațiilor slabe prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente ȋn zonele de munte din Crișana și Transilvania vor fi în diminuare, restrângere și eliminare, iar cele din jumătatea de nord a Moldovei se vor menține fără modificări importante.