Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.04.2021 ora 07.00 – 19.04.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Rm. Sărat, Putna, Moldova, Suceava, bazinul superior al Oltului și cursul superior al Prutului, unde au fost în scădere. Pe râurile din bazinele Nera și Cerna debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării. 
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnava Mică, Pogăniș, Bârzava, Caraș, Prahova, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței, cursul inferior al Mureșului, pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bârlad și pe afluenții Prutului.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stația hidrometrică Domănești (400+31)-jud. SM şi râul Urlui la stația hidrometrică Furculeşti (150+1)-jud.TR.