ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 8 DIN 22.06.2023

 

Sursa: Institutul NaŢional de Hidrologie Şi Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 22.06.2023 Ora: 19:00 Numărul mesajului: 8

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Mureş, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Mureş, Bistriţa-Năsăud.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte S.H. Luduş

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 22.06.2023 ora 19:10– 22.06.2023 ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte S.H. Luduş, județele Mureş, Bistriţa-Năsăud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Niraj.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Dr. Catalina Petre

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA