ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 5 DIN 25.04.2023

Cod PT-01-INH/A

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 5 DIN 25.04.2023

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, București

Ziua/luna/anul: 25.04.2023 Ora: 22:10 Numărul mesajului: 5
Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Mureș, Bistrița-Năsăud.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Glodeni – amonte confluență cu râul Arieș

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 25.04.2023 ora 22:20 – 26.04.2023 ora 12:00

 

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Glodeni – amonte confluență cu râul Arieș, județele: Mureș și Bistrița-Năsăud.

                Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Niraj – bazin superior.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Andreea TUDORACHE

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA