ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 7 DIN 26.05.2023

Cod PT-01-INH/A

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 7 DIN 26.05.2023

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 26.05.2023 Ora: 17:10 Numărul mesajului: 7

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Jiu, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Gorj.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Rovinari – amonte S.H. Filiași

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 26.05.2023 ora 17:20 – 26.05.2023 ora 24:00

COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Rovinari – amonte S.H. Filiași, judeţul Gorj.

 

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Florin BILBIE

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA