ATENŢIONARE  HIDROLOGICĂ  PENTRU FENOMENE IMEDIATE 5 DIN 26.05.2023

Cod PT-01-INH/A

ATENŢIONARE  HIDROLOGICĂ  PENTRU FENOMENE IMEDIATE

  1. 5 DIN 26.05.2023

Sursa: Institutul NaŢional de Hidrologie Şi Gospodarire a Apelor,  Bucuresti

Ziua/luna/anul: 26.05.2023 Ora: 14:40 Numărul mesajului: 5

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Crișuri, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bihor, Arad.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Șuștiu

 MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 26.05.2023 ora 14:50 – 26.05.2023 ora 24:00 

COD GALBEN

      Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Șuștiu, judeţele Bihor, Arad.

  

           În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Florin BILBIE

  Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA