Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 29.03.2021 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 28.03.2021 ora 07.00 – 29.03.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Târnave, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, bazinele superioare ale Jiului, Argeşului, Ialomiței, Buzăului şi cursul superior şi mijlociu al Oltului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Bârlad, pe cursul superior al Mureşului şi pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare. 
Pe celelalte râuri debitele au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) prezente izolat în bazinul Moldovei, au fost în restrângere, diminuare și eliminare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Bega, Bârzava, Caraș, Nera, Prahova, bazinele superioare ale Crișului Repede, Jiului, Argeșului, Ialomiței, Trotușului, pe râurile din Dobrogea și pe cursul Prutului şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Rm. Sărat și Bârlad.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 28.03.2021 – 29.03.2021 a fost în scădere, având valoarea de 5200 m3/s, sub media multianuală a lunii martie (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 29.03.2021 ora 07.00 – 30.03.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor slabe prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Târnave, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinele superioare ale Jiului, Argeşului, Ialomiței, Buzăului şi cursul superior şi mijlociu al Oltului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Bârlad, pe cursul superior al Mureşului şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare. 
Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staționar (5200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.