Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 27.03.2021 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 
26.03.2021 ora 07.00 – 27.03.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior al Mureșului și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde au fost relativ staționare. 
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) prezente izolat în bazinele hidrografice Someşul Cald, Mureş, Moravița, Moldova şi Bistrița, s-au menținut fără modificări importante.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Crasna, Bega, Bârzava, Caraș, Vedea, Ialomița, Prut, bazinele mijlocii și inferioare ale Oltului, Argeșului, cursul  inferior  al  Mureșului  și  pe  râurile  din  Dobrogea  şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Rm. Sărat și Bârlad.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stația hidrometrică Domănești (400+20)-jud. SM (sector îndiguit).
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 26.03.2021 – 27.03.2021 a fost în scădere, având valoarea de 5600 m3/s, sub media multianuală a lunii martie (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia – Cernavodă și în creștere pe sectorul Hârșova – Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
27.03.2021 ora 07.00 – 28.03.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior și mijlociu al Mureșului și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde vor fi relativ staționare.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) prezente izolat pe unele râuri mici din zonele montane din vestul și nordul țării vor fi în ușoară diminuare și eliminare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (5400 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Vadu Oii, staţionare pe sectorul Brăila – Galaţi și în creștere uşoară pe sectorul  Isaccea – Tulcea.