Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 26.02.2018 ora 07.00
a) RÂURI
Debitele au fost, în general, în scădere uşoară.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) au fost în extindere și intensificare şi sunt prezente pe majoritatea râurilor din nordul, centrul şi estul ţării şi doar izolat în celelalte bazine.
Se va intensifica curgerea de năboi pe râurile din centrul şi sudul ţării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Ialomița, Buzău, Trotuș, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeşului, Moldovei, Sucevei, bazinele superioare ale Vișeului, Jiului și Bistriței, pe afluenții Oltului mijlociu și pe râurile din Dobrogea.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 25.02.2018 – 26.02.2018 a fost staţionar, având valoarea de 6400 m3/s, peste media multianuală a lunii februarie (5300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere pe sectoarele Gruia – Calafat și Oltenița – Tulcea, în creștere pe sectorul Bechet – Corabia și staționare pe sectorul Tr. Măgurele – Giurgiu.
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 26.02.2018 – 27.02.2018 ora 07.00
a) RÂURI
Debitele vor fi, în general, în uşoară scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) vor fi în extindere şi intensificare.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staționar (6400 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectoarele Gruia – Bechet şi Călăraşi – Tulcea, în creştere pe sectorul Corabia – Zimnicea şi staţionare pe sectorul Giurgiu – Olteniţa.