Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 24.02.2019 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 23.02.2019
ora 07.00 – 24.02.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinelele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul superior al Mureșului şi râurile din Dobrogea unde au fost staționare.
Pe cursurile inferioare ale Begăi, Timișului, Bârzavei, Carașului, Nerei, Cernei și Bârladului, debitele au fost în creștere datorită propagării. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 50-90 % din valorile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Arieș, Nera, Jiu superior, Cibin, Siret (cu excepția afluenților de stânga), Prut (exceptând râurile din bazinul superior).
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal, năboi și izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din Moldova, pe cele din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Lăpuș, Olt, bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței și izolat în Dobrogea au fost în intensificare și extindere și au apărut și pe râurile din bazinul Someșului Mare și Jiului superior.  
S-a intensificat curgerea de năboi, în special pe râurile din Maramureș,Transilvania și nordul Moldovei.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 23.02 – 24.02.2019 a fost staţionar, având valoarea de 4900 m3/s, sub media multianuală a lunii februarie (5300 m3/s). 
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 24.02.2019
ora 07.00 – 25.02.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, bazinul mijlociu și inferior al Oltului și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Formațiunile de gheață existente pe râurile din nordul, centrul, sudul și estul țării vor fi în extindere şi intensificare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (4800 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere.