Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 21.11.2020 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
20.11.2020 ora 07.00 – 21.11.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staționare cu excepția râurilor din sud-vestul, vestul, nordul și centrul țării unde pot apărea creșteri datorită precipitațiilor prognozate și propagării cu probabilitate mai mare pe râurile mici din zona de deal și munte.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile: Bârzava, Caraș, Moldova, bazinul superior al Trotușului, cursul mijlociu și inferior al Siretului și, izolat, pe unele râuri din bazinele superioare și mijlocii ale Oltului, Lotrului, Prahovei și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Mara, Tur, Crișul Negru, Tazlău, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, Jijia, bazinul inferior al Bistriței și pe unii afluenți ai Someșului (Sălăuța, Șieu, Bistrița, Ilișua), Jiului, Argeșului (Vâlsan, Râul Doamnei) și izolat pe unii afluenți ai Mureșului mijlociu, și ai Oltului inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 20.11 – 21.11.2020 a fost staționar, având valoarea de 3600 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere la Gruia și în scădere pe sectorul Calafat – Tulcea.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul
21.11.2020 ora 07.00 – 22.11.2020 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staționare, exceptând unele râuri din bazinele superioare ale Mureșului, Argeșului, Ialomiței, Trotușului, Bistriței, Moldovei și Sucevei, din bazinele superioare și mijlocii ale Jiului și Oltului unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute.
Sunt posibile cu probabilitate mai mare creşteri de niveluri şi debite și pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din sud-estul și centrul ţării ca urmare a precipitaţiilor prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creștere (3700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creștere pe sectorul Gruia – Calafat și în scădere pe sectorul Bechet – Tulcea.