Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 10.11.2021 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 09.11.2021 ora 07.00 – 10.11.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost, în general, în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele: Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Moldova, Suceava, Jijia, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Turului, Mureșului, Buzăului, Bârladului, Rm. Sărat, Putna, Trotușului, Bistriței, Prutului și cursul superior al Siretului, unde au fost în scădere.
Pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Siretului, Prutului şi afluenţilor lor, debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someșul Cald, Lăpuş, Crișul Repede, Arieș, cursurile superioare ale Barcăului, Bârzavei și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Timiș, Nera, Cerna și izolat, în bazinul mijlociu şi inferior al Jiului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 09.11.2021 – 10.11.2021 a fost în creștere, având valoarea de 4400 m3/s, sub media multianuală a lunii noiembrie (4650 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în creștere pe sectoarele Gruia – Călărași și Brăila– Tulcea și relativ staționare pe sectorul Cernavodă – Vadu Oii.
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 10.11.2021 ora 07 – 11.11.2021 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi, în general, în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Mureşului, Begăi, Timişului, Bârzavei, Jiului, Oltului, Argeşului, Ialomiței și râurile din Dobrogea, unde vor fi în creștere ca urmare a propagării. 
Sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite, pe unele râuri din zonele de deal și de munte, mai ales pe cele din sud vestul și centrul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, slabe cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creștere (4600 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectoarele Gruia – Hârșova, Galați – Tulcea și relativ staționare pe sectorul Vadu Oii – Brăila.