Situatia hidrologica pe rauri si Dunare in data de 10.04.2023 ora 07.00

Situația hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 09.04.2023 ora 07.00 – 10.04.2023 ora 07.00

RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, cu excepția râurilor din bazinele hidrografice ale Bașeului, Jijiei, cursurile inferioare ale Trotușului, Sucevei și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuș, Moldova, Suceava, Bârlad, bazinul superior al Oltului, cursul Siretului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-100%, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Târnave, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Vedea, bazinul mijlociu și inferior al Someșului, bazinul mijlociu al Oltului, cursurile Mureșului, Jiului, cursul superior al Buzăului, cursul superior și mijlociu al Bistriței și mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău și Bârlad.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Bârzava – Partoș (50+27)-jud.TM și Miletin – Șipote (150+28)-jud. IS.

DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) în intervalul 09 – 10.04.2023 a fost în scădere, având valoarea de 7600 m3/s, sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia, staționare la Calafat și în creștere pe sectorul Bechet – Tulcea.

Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 10.04.2023 ora 07.00 – 11.04.2023 ora 07.00

RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Bașeului, Jijiei și pe cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Pe cursul râurile din bazinele hidrografice Vedea, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, Bârlad, bazinul superior al Oltului, cursul Siretului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite, pe unele râuri din zonele de munte și deal, mai ales pe cele din sud-vestul, centrul și sud-estul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate.

DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în scădere (7500 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Calafat şi în creştere pe sectorul Bechet – Tulcea.