Situatia hidrologica pe rauri si Dunare in data de 10.02.2023 ora 07.00

Situația hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 09.02.2023 ora 07.00 – 10.02.2023 ora 07.00

a) RÂURI
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb, Bega, Bârzava, Moravița, Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, afluenții de dreapta ai Siretului, cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Mureșului, Timișului, cursurile inferioare ale Someșului, Carașului, Nerei, unde au fost în scădere.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Bega, Bârzava, Cerna, Lotru, Dâmbovița, Prahova, bazinele superioare ale Someșului Mic, Arieșului, Ialomiței, Trotușului, Sucevei, bazinele superioare și mijlocii ale Jiului, Bistriței și bazinul inferior al Argeșului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad şi Jijia.
Formațiunile de gheață (gheață la mal, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor, cu excepția cele din zonele de câmpie din vestul şi sudul țării, au fost în extindere și intensificare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) în intervalul 09.02.2023 – 10.02.2023 a fost staționar, având valoarea de 7000 m3/s, peste media multianuală a lunii februarie (5300 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia și pe sectorul Tr. Măgurele – Tulcea și în creștere pe sectorul Calafat – Corabia.

Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul10.02.2023 ora 07.00 – 11.02.2023 ora 07.00

a) RÂURI
Debitele vor fi relativ staționare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Alb, Jiului, Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Trotușului, Bistriței, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Mureșului, Begăi, Timișului, Bârzavei, Oltului și Vedei, unde vor fi în scădere ușoară.
Formațiunile de gheață (gheață la mal, năboi, pod de gheață) existente pe majoritatea râurilor, cu excepția cele din zonele de câmpie din vestul şi sudul țării, vor fi în extindere și intensificare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în scădere (6900 m3/s).
În aval de Porțile de Fier debitele vor fi în scădere.