Prognoza medie durata rauri în intervalul 28.08.2018 ora 07.00 – 03.09.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din vestul și centrul țării și din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării și relativ staționare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri mai însemnate pe unele râuri mici din zonele de munte cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ, prognozate.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul și centrul țării, unde vor fi în creştere prin propagare.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici, în special din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de aversă, prognozate.