Prognoza medie durata rauri în intervalul 27.02.2023 ora 07.00 – 05.03.2023 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din jumătatea de sud a țării datorită efectulului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului și Mureșului creșterile se vor datora numai propagării, iar pe celelate râuri vor fi în general în scădere.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în scădere pe râurile din jumătatea de vest a țării și în general staționare pe celelalte râuri.
Ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în primele două zile ale intervalului se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți şi pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici cu posibile efecte de inundații locale, creşteri de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din Banat și Oltenia.
Este posibilă apariția formațiunilor de gheață (gheață la maluri, năboi) pe unele râuri din zonele montane din nordul tării şi se vor intensifica curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie).