În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din sudul și sud – estul țării ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării, în ușoară scădere pe cele din nordul și vestul țării și staționare pe celelalte râuri.
În prima zi a intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri din Dobrogea, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din sudul și sud – estul țării și în scădere pe celelalte râuri, apoi relativ staționare până la sfârșitul intervalului pe majoritatea râurilor.
Pe toată durata intervalului de prognoză, este posibilă apariția formațiunilor de gheață incipiente (ace de gheață, gheață la mal) pe unele râuri mici din zonele montane înalte din nordul, vestul şi centrul țării, iar în partea a doua a intervalului acestea se vor intensifica și își va face apariția curgerea de năboi (zăpadă înghețată în albie).
Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri