Prognoza medie durata rauri în intervalul 25.12.2018 ora 07.00 – 31.12.2018 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere  pe râurile din vestul, nordul şi centrul ţării, relativ staţionare pe cele din sudul şi estul ţării, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagare.
În prima zi a intervalului de prognoză sunt posibile creşteri importante de niveluri şi debite pe unele râuri din Maramureş, Crişana şi Banat ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi relativ staţionare, fiind posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de nord a ţării ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în prima parte a intervalului în extindere şi intensificare pe râurile din zona montană din nordul ţării şi se vor menţine fără modificări importante pe celelalte râuri pe toată durata intervalului de prognoză.