Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.01.2021 ora 07.00 – 29.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creştere în prima jumătate a intervalului de prognoză, începând din vestul ţării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, dislocării formaţiunilor de gheață şi propagării. 
Pe fondul unor niveluri ridicate, înregistrate pe unele râuri din zonele de deal şi munte din vestul, nord-vestul şi sudul ţării şi ca urmare a precipitaţiilor lichide, însemnate cantitativ, prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot înregistra creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice vor fi în restrângere, diminuare și eliminare în primele trei zile ale intervalului şi în extindere şi intensificare în ultimele zile ale intervalului.