Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.07.2020 ora 07.00 – 28.07.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din nordul, centrul și sud-vestul țării, unde vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării. 
În cea de-a doua partea a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, în special pe unele râuri din zonele de deal și munte din jumătatea de  est a țării, datorită precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă, de scurtă durată și cu caracter torențial.
Pe râul Prut nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE, pe sectorul aval Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.