Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.06.2020 ora 07.00 – 28.06.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din zonele de deal şi munte din vestul, centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor de scurtă durată, cu caracter torențial, însemnate cantitativ, prognozate.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și formarea de viituri rapide pe unele râuri mici din zonele de deal și munte datorită, averselor de scurtă durată cu caracter torențial prognozate.
Pe râul Prut aval s.h. Stânca Aval, se vor depăși COTELE DE APĂRARE ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.