Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.01.2023 ora 07.00 – 27.01.2023 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din vestul, centrul şi sudul țării și ȋn general staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din jumătatea de vest, din centrul şi sudul țării, ca urmare a precipitațiilor lichide, însemnate cantitativ prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din jumătatea de sud a țării, în scădere pe cele din nord-vestul şi vestul țării şi în general staționare pe celelalte râuri.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere pe râurile din jumătatea de vest a țării şi pe cele din sudul țării, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de sud a țării, unde vor fi în creştere prin propagare şi relativ staționare pe celelalte.

 

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri