Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.06.2021 ora 07.00 – 23.06.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creștere în prima parte a intervalului de prognoză ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, pe râurile din jumătatea de est a țării și în general în scădere pe celelalte râuri.
În primele două zile ale intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de niveluri și debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din Muntenia, Moldova, Dobrogea și sudul Transilvaniei datorită  precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, sub formă de aversă.
În partea a doua a intervalului debitele medii zilnice vor fi in general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor Siret și Prut unde vor fi în creștere prin propagare.
În ultimile patru zile ale intervalului sunt posibile scurgeri imortante pe versanţi, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri mai insemnate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte datorită averselor cu caracter torențial, prognozate.