Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.08.2020 ora 07.00 – 22.08.2020 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în  creştere, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din nordul, centrul, vestul şi sud-vestul ţării şi relativ staţionare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE,  pe unele  râuri din zonele de deal şi munte, îndeosebi din jumătatea de vest a ţării.
În partea a doua a intervalului debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a ţării. unde vor fi în creştere prin propagare. Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din vestul, nordul şi centrul ţării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, temporar accentuate, prognozate.