Prognoza medie durată râuri în intervalul 14.06.2024 ora 07.00 – 20.06.2024 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor, sub fomă de aversă, prognozate și propagării, pe râurile din sudul, centrul și estul țării și pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul țării și, în general, în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri semnificative de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, din jumătatea de sud a țării datorită precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă cu caracter torențial, mai însemnate cantitativ, şi propagării.
Către mijlocul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
În ultima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi staționare pe râurile din estul țării și în general în scădere pe celelalte râuri.