Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.07.2020 ora 07.00 – 13.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând prima zi a intervalului de prognoză, când se pot înregistra creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul, centrul, estul țării și zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, următoarele două zile, când vor fi creșteri prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari și râul Prut – aval Fălciu, unde vor fi în creștere doar prin propagare.
În prima zi a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din zonele de munte din vestul, nordul, centrul și estul țării, ca urmare a precipitațiilor torențiale prevăzute, de scurtă durată, sub formă de aversă, însemnate cantitativ.
Pe râul Prut aval s.h. Ungheni, nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.