Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.02.2020 ora 07.00 – 11.02.2020 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării. 
Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din jumătatea de vest a ţării.
În parte a doua a intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din vestul ţării, unde vor fi în creştere prin propagare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) prezente, izolat, în bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) şi în bazinul superior şi mijlociu al Oltului vor fi în diminuare, restrângere și eliminare, exceptând partea a doua a intervalului când îşi vor face apariţia pe unele râuri din nordul țării şi vor fi în extindere și ușoară intensificare.