Prognoza medie durată râuri în intervalul 03.09.2023 ora 07.00 – 09.09.2023 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din sud – vestul, vestul, centrul și estul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate și propagării și în general staționare pe celelalte râuri.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a țării, unde vor fi în creștere prin propagare, iar pe cele din Dobrogea și bazinele Bârlad și Prut vor fi staționare.
În prima zi a intervalului sunt posibile, scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și formarea de viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, însemnate cantitativ, prognozate și propagării.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri