Debitele vor fi în creştere pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri. Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna şi bazinele superioare ale Bistriței, Moldovei şi Sucevei datorită efectului combinat al cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor prognozate și propagării și în general staționare pe celelate râuri.
Formațiunile de gheață (ace de gheață, gheață la maluri, năboi) din bazinele superioare ale râurilor Olt, Cibin, Argeş, Ialomița Suceava, Moldova, Bistrița, Tazlău, Bârlad vor fi în uşoară restrângere şi diminuare.
Pe râurile din nordul, nord-vestul, vestul, centrul şi sud-vestul țării sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundații locale şi creşteri semnificative de niveluri şi debite cu posibilitatea depăşirii COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipiatiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr.124 din 30.11.2023.
Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri