Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 25.07.2020 ora 07.00 – 26.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând  bazinele hidrografice ale Vedei, Siret (exceptând râurile din bazinele Bistriței, Moldovei și Sucevei), Prut, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței și pe râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din nordul, centrul și vestul ţării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată cu caracter torențial, prognozate.
Se va menţine peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează : la s.h. Oancea (440+25) – jud.GL şi la Şiviţa (360+65) – jud. GL.
Se menţine în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 44 din 24.07.2020.