Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.07.2020 ora 07.00 – 23.07.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crişuri, în bazinele superioare ale râurilor: Mureş, Târnave, Arieş, Olt, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş şi pe cursurile inferioare ale Someşului şi Mureşului.
Pe celelalte râuri debitele vor fi în uşoară scădere, exceptând râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, şi creşteri de niveluri şi debite cu, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special din nordul, vestul şi centrul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată, cu caracter torențial, prognozate.
Se va menţine peste COTELE DE ATENŢIE râul Prut, pe sectorul Oancea – Șivița, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară, după cum urmează : la s.h. Oancea (440+80) – jud.GL şi la Şiviţa (360+70) – jud. GL.
Se va menţine în vigoare, până la ora 10:00, ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 21.07.2020.